Ron Ketelaar, Accountant - Partner bij Kab accountants
11

Ron Ketelaar, Accountant - Partner

Als eerste ben ik ‘gewoon’ accountant en relatiebeheerder. Voor klanten ben ik het aanspreekpunt als het gaat om het regelen van alle financiële, maar ook niet-financiële zaken. Daarnaast ben ik voor die klanten ook sparring partner. Buiten dat, ben ik ook een van de partners van Kab, dus ondernemer. Dit brengt met zich mee dat je aandacht geeft aan je eigen bedrijf. Daar hoort bij dat je samen nadenkt of we de juiste koers varen, je de markt in de gaten houdt en op de hoogte blijft van de maatschappelijke ontwikkelingen.
Binnen Kab hebben we ook een aantal taken verdeeld tussen de partners. Een van de dingen die ik mag doen, is samen met een collega hoofdlijnen uitzetten voor de toekomst. Waar staat Kab? Waar willen we naartoe? Er komt bij ondernemerschap nog meer kijken dan alleen met klanten bezig zijn. Daarom begrijpen wij onze klanten ook zo goed, we zijn zelf immers ook ondernemer.

Welke eigenschappen moet je hebben om hier succesvol te zijn?


Om bij Kab succesvol te zijn, is het belangrijk dat je dingen wilt leren en ontdekken. En dat je niet bang bent om fouten te maken. Van fouten maken leer je. Samenwerken is erg belangrijk en je moet het leuk vinden om met klanten om te gaan.
Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat je flexibel bent en open staat voor verandering. Vandaag is namelijk morgen niet. Niet binnen onze organisatie, maar ook niet in de maatschappij. Als je verandering ziet als een uitdaging en als je dit dan ook onbevangen en enthousiast doet, dan kun je heel veel bereiken.

Wat vind je leuk aan werken bij Kab?


Met mensen omgaan, contacten onderhouden vind ik het leukste wat er is. Met klanten, maar ook met collega’s.
Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat mensen zichzelf ontwikkelen en groeien binnen Kab. In principe is alles mogelijk wat je wilt. Als je denkt dat je iets kunt, krijg je van ons altijd de kans om het te proberen. Je krijgt bij ons dus ook de kans om te falen en fouten te maken. Dat hoort ook bij een leerproces. Je moet ervaring opdoen. Als je dus heel leergierig bent en je pakt die kans, dan kun je carrière maken. Die kans heb ik destijds ook gekregen en met beide handen aangegrepen. Ik ben begonnen als stagiair en nu ben ik al een aantal jaren werkzaam als partner.

Wat is voor jou het Kab-gevoel?


Het Kab-gevoel omschrijf ik als een familiegevoel, het gevoel dat je ‘s ochtends met plezier naar je werk gaat. Collega’s zijn meer dan alleen collega’s en kantoor is echt een tweede thuis. Niet zo gek, want je bent meer op je werk dan thuis.
Het Kab-gevoel is ook samen als team de klus klaren. Ik kan een aantal dingen heel goed, maar dit zou ik niet kunnen zonder mijn collega’s. Dit maakt dat het gewoon heel leuk is om het bij Kab te doen.

  • R.P Ketelaar AA
  • Tel: 0575 52 61 10
  • [javascript protected email address]

Ron-Ketelaar_Accountant-Partner-2020
“Dat we als organisatie meebewegen met veranderingen die op ons afkomen en dat we hier op een goede manier vorm aan weten te geven. Dat zie ik als uitdaging.”