Samen de koers bepalen
11

Annet Ekhardt-Koldenhof, Adviseur MKB


De laatste maanden van het jaar kan ik veelal mijn resterende vakantiedagen opnemen. Hierdoor is het in deze maanden rustiger dan de andere maanden van het jaar. Met de decembermaand voor de deur zijn dat heerlijke dagen. Cadeautjes kopen voor Sinterklaas, surprises maken en gedichten schrijven! Om een goed gedicht te kunnen schrijven dwalen mijn gedachten af naar afgelopen jaar. Wat weet ik over of heb ik meegemaakt met deze persoon? Dat verwerk ik in het gedicht. Is deze privé situatie anders dan de zakelijke?

Het antwoord daarop is NEE. Ook dan kijk ik terug. Bevallen mijn werk en werkgever nog steeds? Hoe verliep het jaar, wat kan beter, wat waren de leuke en minder leuke dingen en moet ik daar wat mee? Op de eerste vraag kan ik volmondig JA antwoorden.

Waarom zal ik onderstaand proberen uit te leggen:Begin van het jaar namen twee partners van Kab (Robert en Ron) deel aan de expeditie Noordkaap. Een monstertocht door Scandinavië, met als einddoel de Noordkaap. Mij niet gezien om dit ook te doen, maar geweldig om dit vanaf de zijlijn mee te maken. Aan de voedselbank in Doetinchem is een cheque met een mooi bedrag overhandigd.

Elk jaar hebben we een zomer BBQ. Dit jaar speelden we een spel. Samen moesten we de code kraken! Een van onze collega’s was heel bedreven in dit spel, waardoor de andere collega’s al snel op achterstand stonden. Geen probleem het was er niet minder gezellig om. De BBQ is een mooie gelegenheid om met de collega’s van alle vestigingen bij te praten.

In oktober/november waren de personeelsuitjes van de drie vestigingen. De collega’s van vestiging Doetinchem maakten de gemeente Zutphen onveilig, de collega’s van vestiging Warnsveld trainden hun vaardigheden op de golfbaan en de collega’s van vestiging Didam gingen een weekend naar Eindhoven. We hebben allen veel gelachen, lekker gegeten en een superleuke dag/weekend gehad.

Jaarlijks hebben we voor de accountants/fiscalisten en de assistenten een opleidingsdag. Een volle dag met een leuk programma, waaronder een lezing over financieren, estate planning en huwelijksvermogensrecht. Ook onze soft-skills werden getraind onder begeleiding van een trainer. Het afsluitende gezamenlijke diner was lekker en gezellig!

Kab in beweging: voor de sportieve, hardlopende, collega’s is er Kab in beweging. Als organisatie nemen we deel aan diverse hardloopwedstijden. Ook zijn er een tweetal hardloop clinics ter voorbereiding.

Jaarlijks is er een kerstborrel met alle vestigingen waarbij we gezamenlijk het jaar afsluiten. De onderlinge sfeer, de samenwerking met de collega’s van de andere vestigingen, de werkwijze, de grootte van het kantoor zijn allemaal redenen waarom Kab voor mij een goede werkgever is.

Werkzaam zijn binnen de accountancy betekent voor mij een baan met veel afwisseling. Deze bestaat uit afwisseling in het klantenpakket, de branches en de teamsamenstelling. Natuurlijk werken we ook met cijfers. Maar saai zoals de meeste mensen denken is het geen dag! We zijn in het voorjaar druk met onze dienstverlening. De maanden januari, februari en maart werken we vaak meer uren omdat we graag onze klanten van dienst willen zijn. Voor mij is dit geen issue, want in die maanden is het vaak koud, vroeg donker en zijn de activiteiten buitenshuis veel minder waardoor deze extra uren in mijn leven nauwelijks opvallen. Bovendien kan ik deze extra gewerkte uren aan het einde van het jaar weer opnemen zoals ik in mijn inleiding al aangaf.

Dus zijn er mensen die dit aanspreekt? We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s! Ook voor een interessante stageplek kun je contact met ons opnemen. Voor meer informatie kijk dan op de site van www.werkenbijkab.nl. Of neem contact met mij of mijn collega Mona Soeter op.

  • J.W. Ekhardt-Koldenhof AA
  • Tel: 0575 52 61 10
  • [javascript protected email address]

Annet Ekhardt accountant 2020